Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Șocant! În 57 de licee nici un elev nu a promovat examenul de Bacalaureat 2015

Șocant! În 57 de licee nici un elev nu a promovat examenul de Bacalaureat 2015

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Liceul Tehnologic Dinu Brătianu din Ştefăneşti, Liceul Tehnologic Vasile Juncu din Miniş, Liceul Tehnologic Agricol din Ortişoara din judeţul Timiş şi Liceul Tehnologic Sava Brâncovici din judeţul Arad sunt numai câteva dintre liceele tehnologice şi colegiile tehnice la care niciunul dintre elevii care s-au prezentat la examen nu au obţinut media de trecere la Bacalaureat 2015.

Directorii de la liceele codaşe spun că elevii nu sunt interesaţi de examenul de bacalaureat. În plus, cei care nu trec bacalaureaul au intrat la liceu cu medii sub 5.

Unul dintre liceele la care nu a trecut niciun elev de examenul maturităţii este Liceul Tehnologic Sava Brâncovici din Ineu, judeţul Arad. Directorul Ioan Nicodim spune că s-a bucurat că anul acesta trei dintre cei 12 elevi care s-au prezentat la examen au obţinut note de 5. „Sunt mulţumit că trei dintre ei au reuşit să ia note peste 5. Dacă luau mai mult la matematică treceau, le-a lipsit câteva sutimi să treacă. E foarte greu la noi examenul de bacalaureat pentru că vin copii care vin la profesională, ei nu sunt interesaţi de bacalaureat”, a spus Ioan Ncodim contactat de gândul.

Directorul spune că a luat deja unele măsuri pentru examenul de bacalaureat. „Înainte de examen, am făcut pregătire pentru bacalaureat în fiecare zi, dar veneau numai trei elevi. Nu poţi să forţezi copiii să vină la pregătire. Cei care vin la noi vin pentru a avea o meserie, Majoritatrea se angajează în turism după ce termină, ceea ce e foarte bine. Numai că nu avem capacitatea să trecem bacalaureatul”, a mai spus directorul. Sursa: Gandul.info

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani