Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Şcoli botoşănene premiate la Palatul Parlamentului - FOTO

Şcoli botoşănene premiate la Palatul Parlamentului - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Un număr de 87 de unități de învățământ au primit titlul şi trofeul de „Şcoală Europeană”, în data de 04 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Dintre acestea, două sunt din județul Botoşani: Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani şi Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani.

La cele 15 ediții ale competiției naţionale „Şcoală Europeană (2004-2018) au participat 2023 de unități de învățământ din toate județele țării și 775 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Impactul pe care această competiţie l-a avut asupra comunităţilor educaţionale, în toţi aceşti ani, a făcut din această iniţiativă a ministerului o competiţie de elită. Certificarea şcolilor cu titlul de „Şcoală Europeană” le-a conferit recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le-au făcut pentru menţinerea titlului obţinut au determinat interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, promovând valorile naţionale şi contribuind la creşterea mobilităţii internaţionale şi a schimbului intercultural.

Fiecare unitate de învăţământ care a primit certificatul „Şcoală Europeană - 2019" va beneficiaşi de un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări.

În județul nostru, primul titlu de „Şcoală Europeană” a fost obținut la ediţia 2007 de către Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoşani (pe atunci Liceul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa” Botoşani). Până în prezent, titlul de „Şcoală Europeană” a fost obținut de 28 de ori, de către 12 unități de învățământ.

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Astfel, Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani a obținut, în 2019, pentru a patra oară acest titlu, iar Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani pentru a treia oară, datorită impactului proiectelor educaționale europene, promovării valorilor europene, culturii şi limbilor moderne, datorită rezultatelor obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri naționale şi internaționale.

Pot fi numite „campioane” următoarele unități de învățământ, care au obținut acest titlu de 4 ori, respectiv de 3 ori:
Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani: ediţia 2009, ediţia 2012, ediţia 2015, ediţia 2018;
Şcoala Gimnazială nr. 11 Botoşani: ediţia 2008, ediţia 2011, ediţia 2014, ediţia 2019;
Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoşani: ediţia 2008, ediţia 2011, ediţia 2014;
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani: ediţia 2012, ediţia 2015, ediţia 2018;
Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani: ediţia 2013, ediţia 2016, ediţia 2019.

Competiția „Şcoală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani