Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Proiect de formare a cadrelor didactice prin Programul Operațional Capital Uman (POCU)

Proiect de formare a cadrelor didactice prin Programul Operațional Capital Uman (POCU)

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va derula proiectul ProForm- PROFesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă, cod 108182, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiție 10i, apel de proiecte 5, Obiectiv Specific 6.6, Programul Profesori motivați în școli defavorizate. Bugetul total al proiectului este de 6.648.489,44 lei.

Parteneriatul proiectului este alcătuit din Asociația “Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” (SNSH), Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu. Obiectivul general al proiectului „ProForm - PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă”, ce se va derula pe o durată de 27 de luni, vizează dezvoltarea competențelor profesionale și transversale ale personalului didactic și managerilor școlari la nivelul județelor implicate în proiect, creșterea motivației și a stabilității pe post a acestora, în vederea asigurării îmbunătățirii calității educației, a accesului echitabil la educație, a prevenirii și reducerii fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Unităţile școlare asociate la nivelul judeţului Botoşani sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Albești, Școala Gimnazială nr. 1 Manoleasa, Școala Gimnazială nr. 1 Mihălășeni, Liceul "Ștefan D. Luchian" Ștefănești, Școala Gimnazială nr. 1 Mileanca și Şcoala Gimnazială nr. 2 Tudor Vladimirescu.

În calitate de partener, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani va contribui la organizarea de programe de formare și dezvoltare profesională continuă, a unei campanii de informare, conștientizare, sensibilizare și motivare pentru atragerea și menținerea resurselor umane calificate în școli defavorizate, realizarea de mentorat didactic și coaching, de schimb de bune practici pentru asigurarea calității în educație, dezvoltare profesională și pentru facilitarea dialogului școală – familie – comunitate, precum și organizarea de centre de sprijin pentru dezvoltare profesională.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani