Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Profesori și elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la prima mobilitate din cadrul unui proiect Erasmus+ FOTO

Profesori și elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la prima mobilitate din cadrul unui proiect Erasmus+ FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Școala Gimnazială nr.1 Ungureni se numără printre beneficiarii proiectului european Erasmus +, acțiunea cheie 2, parteneriat strategic doar între școli, ”Food lab: translate recipes into Chemistry language”, proiect finanțat de Comisia Europeană. În acest poiect sunt implicate patru școli din următoarele țări europene: România, Estonia, Croația și Turcia, urmând a se desfășura pe durata a doi ani.

Prima activitate de predare/învățare/evaluare a avut loc în perioada 03-08 decembrie 2018, la școala Kivioli I Keskkool, din localitatea Kivioli, în Estonia. La această mobilitate au participat cadre didactice și elevi de la toate școlile partenere, inclusiv două cadre didactice și șase elevi de la școala din comuna Ungureni.

Programul întâlnirii a cuprins atât activități de învățare, workshop-uri, vizite de lucru la muzee și intreprinderi private implicate în producerea alimentelor, precum și o intâlnire formală cu reprezentanți ai comunității locale. Astfel, elevii, organizați în grupe mixte, au lucrat la prepararea unor alimente tradiționale din Estonia, au realizat experimente în laborator ce au urmărit înțelegerea proceselor chimice ce au loc în prepararea alimentelor și au editat câte un videoclip în care au prezentat rezultatele activităților la care au participat.

În concluzie, elevii școlii din România au reprezentat cu succes școala lor, au participat la toate activitățile și și-au îmbunătățit cunoștințele de chimie și limba engleză.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani