Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Patru unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au obţinut titlul de „Școală Europeană”

Patru unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au obţinut titlul de „Școală Europeană”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

În acest an, la cea de-a XV-a ediţie a competiţiei pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană“, s-au înscris 112 unităţi de învăţământ, fiind declarate câștigătoare 61 de unităţi de învăţământ, din întreaga ţară.

Patru unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani obţin, astfel, titlul de „Școală Europeană“:
Școala Gimnazială nr.17 Botoșani;
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani;
Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani;
Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani.

Competiţia „Şcoală Europeană” se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, o îmbunătățire a managementului școlar și dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Certificatul obținut are o valabilitate de trei ani. Pentru reconfirmarea titlului, e necesar ca şcoala să se înscrie din nou. Pentru aceasta, trebuie să dezvolte în continuare proiecte de parteneriat cu şcoli din Uniunea Europeană, iar managementul trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Rezultatelecompletesuntdisponibilepe site-ul MEN: http://www.edu.ro/scoala-europeana


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani