Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Olimpiada naţională „Tinerii dezbat”, la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Olimpiada naţională „Tinerii dezbat”, la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Concursul național „Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, într-un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, după un format acreditat la nivel internațional.

Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției în 2017 de la concurs național la olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

Etapa județeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” se desfășoară în perioada 8-9 iunie 2018, la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

La etapa judeţeană din cadrul acest an, participă un număr de 16 echipe de începători și 10 echipe de avansaţi. La etapa județeană, o unitate de învăţământ poate fi reprezentată de maximum 2 echipe, una la secţiunea „Începători” şi cealaltă la secţiunea „Avansaţi”. Fiecare echipă este formată din câte trei elevi. Unitățile de învățământ care au avut mai multe echipe au organizat etapa la nivel de școală a olimpiadei.

Temele de dezbateri (moțiunile) pentru etapa judeţeană sunt următoarele:
I. Secțiunea „Începători”
1. Acest parlament ar introduce obligativitatea uniformei școlare la toate nivelurile de învățământ preuniversitar.
2. Acest parlament crede că este necesară introducerea în trunchiul comun, la liceu, a unei ore de educație financiară.
II. Secțiunea „Avansați”
1. Acest parlament consideră că alimentele modificate genetic ar trebui interzise.
2. Acest parlament crede că voluntariatul ar trebui să devină o condiție de absolvire a liceului.

În vederea pregătirii etapei judeţene din cadrul Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, ediţia 2018, Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani și Casa Corpului Didactic Botoșani au organizat, în perioada 23-25 martie 2018, un program de formare avizat, intitulat „Debate ca strategie educaţională, nivel începător/avansat”, care face parte din Oferta de formare continuă a C.C.D. Botoșani.

La etapa națională, care se va desfășura la Piatra-Neamț, în perioada 9-14 iulie 2018, vor participa o echipă de începători și o echipă de avansaţi.

Competiția este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale din anul școlar 2017-2018.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani