Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mihaela Huncă - „Un an bun tuturor, sănătate, putere de muncă și speranță!”

Mihaela Huncă - „Un an bun tuturor, sănătate, putere de muncă și speranță!”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Inspectorul școlar general Mihaela Huncă, a transmis un mesaj elevilor, părinților și colegilor, cu ocazia deschiderii noului an școlar.

Dragi colegi, dragi părinți, dragi elevi,

Este evident că societatea contemporană este pragmatică, uneori cinică și dură, dar aceste atribute nu anulează, ci dimpotrivă, accentuează rolul și, mai cu seamă, locul școlii în societate. Școala nu este o doar o construcție din piatră și ciment, ci un edificiu rezultat din împletirea sufletului cu mintea. Complexitatea, care trebuie să definească exprimarea fiecărei școli în parte, se regăsește în primul rând în conturarea demnității umane, în distrugerea clișeelor și în spargerea cutumelor păguboase cu care acest loc al re-nașterii fiecăruia dintre noi este asaltat.

Dragi profesori, dumneavoastră vă revine, de mai bine de 2000 de ani încoace, sarcina apostolică de a plămădi caractere. Nu informația transmisă, ci omul care se formează reprezintă misiunea pe care v-ați asumat-o. Vă mulțumim, încă o dată, și o vom face mereu, pentru sacrificiu, pentru demnitate și pentru curajul de a rămâne stavilă în fața tăvălugului irațional al vremurilor!

Dragi părinți, dumneavoastră vă mulțumim astăzi pentru încrederea de a lăsa tot ce aveți dumneavoastră mai de preț în mâinile noastre! Vă mulțumim pentru sprijinul pe care nu ezitați să ni-l oferiți, pentru înțelegere și pentru răbdare!

Dragi elevi, nu vă vom spune astăzi că școala este frumoasă, nici că este ușoară, ci cu totul altceva: școala este locul unde veți lega cele mai frumoase prietenii, iar prieteniile pe care le construiți în școală sunt cel puțin la fel de importante ca disciplinele la care învățați. Învățați să fiți toleranți unii cu ceilalți, învățați să vă prețuiți colegii, să aveți curajul de a vă spune punctul de vedere și să vă respectați dascălii. Acestea, atunci când veți fi mari, vor fi, cu siguranță, mai de folos decât majoritatea informațiilor pe care, în anii aceștia, le veți căpăta...

Un an bun tuturor, sănătate, putere de muncă și speranță!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani