ISJ Botoșani anunță când va avea loc etapa județeană a Concursului naţional „Made for Europe”

ISJ Botoșani anunță când va avea loc etapa județeană a Concursului naţional „Made for Europe”

În vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, Ministerul Educaţiei Naționale a lansat cea de-a XII-a ediţie a Concursului naţional „Made for Europe”.

Concursul naţional „Made for Europe” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2017-2018.

Informaţiile privind Concursul naţional de produse finale ale proiectelor finanţate prin programe europene „Made for Europe” sunt disponibilepe site-ul M.E.N.: https://edu.ro/olimpiade-si-concursuri și pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Botoșani:
http://www.isjbotosani.ro/articol/6452/Lansarea+Concursului+national+%E2%80%9EMade+for+Europe%E2%80%9D+2018.html.

Etapa judeţeană se va desfășura în data de 23 martie 2018, începând cu ora 9.30, la Casa Corpului Didactic Botoșani, unde se va organiza și o expoziţie cu produse finale: albume, reviste, DVD-uri, dicţionare, broșuri, picturi, fotografii etc.

Evaluareava fi realizată de către membrii Comisiei judeţene de concurs, conform următoarelor criterii:
Relevanţa educaţională a produsului proiectului pentru unitatea de învăţământ: modul în care produsul proiectului contribuie la consolidarea calităţii şi dimensiunii europene în educaţie, dacă permite dezvoltarea de competenţe-cheie, dacă răspunde nevoilor publicului ţintă, dacă sprijină copiii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale să performeze, dacă asigură egalitatea de şanse, de gen şi dacă elimină alte diferenţe (religioase, sociale, culturale etc), modul în care poate fi integrat în curriculum şi utilizat în activităţile curriculare şi extracurriculare ale şcolii;

transferabilitatea produsului: dacă are accesibilitate internă şi externă, dacă este atractiv şi uşor de utilizat, dacă este transferabil în alt context educaţional;

caracterul practic (utilitatea produsului educaţional): modul în care produsul facilitează progresul şcolar/profesional al grupului ţintă, dacă este util şi utilizat de elevi/profesori/părinţi, dacă nivelul de competenţe pe care îl vizează este adecvat grupului ţintă;

caracterul valorizator al produsului final: modul în care valorizează competenţele dobândite la diferite discipline, interesele/talentele şi calităţile elevilor, dacă evidenţiază numele participanţilor la realizarea lui (elevi/cadre didactice, şcoli partenere, alţi parteneri), dacă oferă oportunităţi pentru realizarea altor proiecte şi parteneriate;

calitatea prezentării produsului educațional: dacă prezentarea permite proiecția și vizionarea de către publicul participant, dacă prezentarea elevului este liberă, cursivă și urmează un flux corespunzător al ideilor, dacă se încadrează în timpul acordat, dacă folosește tehnici de captare a atenției publicului.

Etapa naţională se va desfăşura la Constanța, în perioada 11 - 14 aprilie 2018.

Stirea anterioara

„Ziua Mondială a apei” sărbătorită cu elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani

Stirea Urmatoare

Cântec de lume - Fetele din Botoșani au lansat o nouă piesă – VIDEO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.