Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Euro Quiz la două școli din județul Botoșani - FOTO

Euro Quiz la două școli din județul Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ieri (marți, 24 aprilie) a poposit în județul Botoșani o echipă de organizatori ai concursului Euro Quiz derulat de Reprezentanța Comisiei Europene (CE) în România. Echipa Euro Quiz venită la Botoșani a fost formată din doamnele Jamilla Azazi și Natalie Ester. Împreună cu doi reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani, Radu Căjvăneanu și Ioana Matfeev, au organizat două interesante activități de informare sub formă de joc, cu elevi de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula și Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoşani.

În cadrul vizitelor reprezentanții Europe Direct au susținut prezentări interactive despre activitatea Centrului. Au fost distribuite publicații din partea Comisiei Europene și editate de Centrul Europe Direct. Au participat, în total, peste 100 de elevi și 10 profesori.

Oaspeții s-au declarat încântați de buna pregătire și spiritul competitiv al botoșănenilor, invitându-i să se înscrie în număr cât mai mare în competiție. La rândul lor, elevii și profesorii au participat cu entuziasm la activități și concursuri, dovedind interes și o bună cunoaștere a realităților europene.

Potrivit organizatorilor, concursul Euro Quiz, se adresează tuturor elevilor de clasa a VI-a, în cadrul unei campanii educaţionale ce abordează teme de interes cu privire la Uniunea Europeană. Competiţia Euro Quiz este o activitate distractivă si stimulantă, deschisă elevilor din şcolile gimnaziale din întreaga țară, prin intermediul căreia Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generaţii si de familiile acestora. Scopul concursului este de a îmbunătăţi si de a consolida în rândul elevilor cunostințele despre Uniunea Europeană, de a dezvolta lucrul în echipă și capacitatea de rezolvare a problemelor.

Pentru a veni în întâmpinarea elevilor, CE organizează zece vizite în şcolile din țară, selectate împreună cu inspectorii de învăţământ din Minister - vizite ce se vor concretiza cu o întâlnire intre reprezentanţii CE și elevi din clasele a VI-a din şcolile vizitate. Cadrele didactice sunt, de asemenea, bine-venite. Modelul întâlnirilor este unul informal și vine în sprijinul elevilor, obiectivul acestora fiind de a spori și de a consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani