Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Elevii contestă calendarul examenului de Bacalaureat 2018

Elevii contestă calendarul examenului de Bacalaureat 2018

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Consiliul Naţional al Elevilor, împreună cu MAKOSZ (Uniunea Liceenilor Maghiari), dezaprobă modificarea făcută de către Ministerul Educației Naționale în Calendarul examenului de Bacalaureat național din 2018, stabilind ziua de joi (respectiv 28 iunie 2018 pentru prima sesiune și 23 august 2018 pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat) ca zi pentru desfășurarea probei la alegere, în detrimentul zilei de vineri.

„Considerăm această modificare a calendarului ca fiind nefavorabilă în desfășurarea examenului de bacalaureat și nu observăm niciun argument prezentat pentru care s-a luat această hotărâre. Ministerul Educației Naționale nu a justificat motivul pentru care ar avea loc probele scrise obligatorii în zile consecutive. Mai mult, compențele au fost mutate în luna februarie cu scopul de a descongestiona perioada probelor scrise din luna iulie, iar proba scrisă având loc în ziua de joi, nu poate asigura atingerea obiectivului propus", au precizat reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Conform acestora, timp de 14 sesiuni ale Bacalaureatului probele scrise nu au fost consecutive, iar acest fapt permitea elevului o zi în care se putea pregăti pentru următoarea materie.

„Este un fapt greu de contestat că proba obligatorie din cadrul examenului de Bacalaureat este considerată cea mai dificilă, iar din această pricină considerăm că este absolut necesar ca toți elevii din România să aibă o zi liberă înaintea acesteia. În circumstanțele actuale, elevii minoritari (cei care urmează cursurile într-o altă limbă decât cea română) nu beneficiază de acest privilegiu, ceea ce îngreunează pregătirea pentru proba obligatorie a profilului, în certul detriment al rezultatelor", potrivit asociaţiilor de elevi.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani