Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Educație pentru o nouă generație de artiști - FOTO

Educație pentru o nouă generație de artiști - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Prezența tehnologiilor digitale în viața tinerilor este o realitate pe care Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani a transformat-o în oportunitate.

Astfel, în cadrul proiectului „Educație pentru o nouă generație de artiști”, 15 tineri pasionați de muzică au fost inițiați de către d-na. prof. Daniela Nour în utilizarea noilor instrumente și tehnologii în procesul de creaţie, au deprins procedeele de digitalizare a partiturilor, fiind demarată organizarea lor sub forma unei biblioteci virtuale de partituri, au învățat cum să creeze un canal de YouTube.

Pe lângă oportunitatea de dezvoltare profesională, poate nu peste mult timp, acești tineri vor contribui, după modelul Institutului Polonez Frédéric Chopin, la proiecte prin care internauţii vor putea nu doar să efectueze o cercetare precisă a unei partituri sau a unui fragment care să poată fi descărcat cu o rezoluţie foarte bună, ci şi să realizeze analize şi comparaţii melodice, ritmice, armonice şi structurale ale conţinuturilor acestora. Iată cum, se deschid noi orizonturi, resursele educaționale devin accesibile, depinzând doar de tineri să le utilizeze cât mai eficient.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani