Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Deputații aprobă decontarea transportului profesorilor

Deputații aprobă decontarea transportului profesorilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în această săptămână mai multe proiecte legislative, printre care cel privind decontarea transportului profesorilor din finanţarea de bază, dar au respins un proiect important pentru domeniul agriculturii - cel privind irigaţiile.

Deputaţii au adoptat în plen o propunere legislativă a PNL care prevede decontarea transportului profesorilor din finanţarea de bază.

Iniţiativa prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Potrivit expunerii de motive, în prezent, decontarea navetei cadrelor didactice trebuie asigurată din finanţarea complementară, adică de la bugetul autorităţilor publice locale. Din această cauză, în ultimii, profesorii navetişti din comunităţile sărace nu au putut beneficia de asigurarea decontării transportului de la domiciliu la şcoală. În această situaţie se află peste 65.000 de profesori. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată. Integral pe capital.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani