Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce doar elevii din Bucureşti şi din alte două judeţe au liber pe 5 octombrie

De ce doar elevii din Bucureşti şi din alte două judeţe au liber pe 5 octombrie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

In perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2017 la Filiala nr. 1 Primaverii a Bibliotecii Județene este vernisată expoziția personala de tablouri a artistei Mocanu Veronica.

Sub titlul „Suflet – Imaginație - Culoare” sunt grupate 20 de picturi în ulei ce surprind peisajele superbe ale anotimpului în care ne aflăm, culorile ruginii, vii, pline de suflet si culoare. Și cum relația sinestetică suflet-imaginație-culoare este reciprocă, sperăm ca aceste lucrări să aducă un plus de frumusețe in sufletul si inima fiecăruia din noi.Pe 5 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţional a Educaţiei. Astfel, odată cu anul 1994 în intreaga lume se aminteşte de importanta rolului educaţiei.

Pentru o parte din elevii români, cei din Bucureşti, Giurgiu şi Brăila, această zi va fi liberă, în timp ce ceilalţi elevi şi profesori vor merge la şcoală unde vor avea diverse activităţi extraccuriculare. Motivul pentru care doar o parte din elevi vor fi liber, potrivit explicaţiilor date de Ministerul Educaţiei, este următorul: aşa se specifică în Contractul Colectiv de Muncă realizat de Inspectoratele Şcolare Judeţete.

De asemnea, ziua de 5 ocotombrie reprezintă un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului. În acel an au fost stabilite drepturile şi responsabilităţile profesorilor, standardele internaţionale pentru educaţia continuă, integrarea în câmpul muncii, condiţiile de predare şi învăţare.

Joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Deşi au tot apărut informaţii că 5 octombrie, ZIUA EDUCAŢIEI, ar fi liberă pentru elevi şi profesori, Ministerul Educaţiei a precizat că unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie şi că în contractul colectiv de muncă NU este inclusă ZIUA EDUCAŢIEI în categoria zilelor libere, cu excepţia Bucureştiului şi judeţelor Giurgiu şi Brăila. Aşadar, doar elevii din Capitală şi cele două judeţe vor avea liber pe 5 octombrie.

Ministerul Educaţiei a anunţat că doar elevii din Bucureşti, Giurgiu şi Brăila vor avea liber pe 5 octombrie, de Ziua Naţională.

În județele Giurgiu și Brăila, dar și în Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare. În celelalte județe, activitatea se va desfășura potrivit celor menționate anterior.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani