„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED

„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED lansează, la nivel național,  seria de 90 de evenimente „Atelierele CRED – Bune practici în educație”

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” marchează un nou moment  important în implementarea activităților din cadrul CRED. Este vorba despre debutul seriei de  workshop-uri „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, organizate în colaborare cu fiecare Casă  a Corpului Didactic din România.

Primul eveniment, dintr-o serie totală de 90, desfășurate în fiecare județ al țării și în București, pe  parcursul a doi ani școlari, este organizat, astăzi, 24 mai, de Casa Corpului Didactic Călărași. Atelierul „Valorificarea activităților extracurriculare și extrașcolare în dezvoltarea competențelor  elevilor” se desfășoară la Liceul Danubius, din Călărași, în intervalul orar 8.30 – 17.00. Atelierele CRED respectă cu strictețe reglementările legale privind prevenția, în contextul  epidemiologic actual.

La nivel național, în cadrul celor 90 de workshop-uri vor participa 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învățământul preuniversitar primar și gimnazial - dezvoltatori de  curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale școlare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali etc.

Fiecare eveniment va avea caracter interactiv, în care se va urmări valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie. De asemenea, formatul va facilita reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune  practici și la posibile arii de cooperare.

Până la finalul lunii mai, vor fi organizate workshopuri din seria „Atelierele CRED - Bune practici în  educație”, în următoarele județe din țară:
 Marți, 25 mai – Alba, Covasna și Cluj
 Joi, 27 mai – Botoșani și Dâmbovița „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate sunt disponibile pe www.educred.ro

„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.

Stirea anterioara

Liceu din Botoșani în care elevii pot fi vaccinati anti-COVID 19

Stirea Urmatoare

Activități preventiv-informative organizate de polițiștii botoșăneni

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.