Cerc pedagogic al directorilor de licee din municipiul Botoşani desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

Cerc pedagogic al directorilor de licee din municipiul Botoşani desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

Joi, 20.11.2014, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, s-a desfășurat Cercul pedagogic al directorilor de licee din municipiul Botoşani, corespunzător semestrului I al anului şcolar 2014-2015. Activitatea metodică a vizat trei teme majore: Managementul promovării imaginii instituţiei şcolare, Educaţia pentru ştiinţă și Organizarea activităţii de curriculum la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani.

Deschiderea cercului pedagogic a fost realizată de inspectorul şcolar general, Mihaela Huncă, şi de inspectorul şcolar general adjunct, Gabriel Hârtie, și a constat în sublinierea semnificațiilor acestui tip de întâlniri: împărtăşirea de experienţe din domeniul educaţiei, oferirea de exemple de bună practică, acordarea de îndrumări pedagogice cu scopul de a îmbunătăţi permanent procesul instructiv-educativ şi activitatea de promovare a imaginii şcolii.

Activitatea metodică s-a desfăşurat având ca suport de dezbatere activităţi, proiecte şi programe desfăşurate de elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani. Programul metodic a fost structurat pe domeniile de acţiune ale managementului promovării şcolii în comunitate: performanţa şcolară, proiecte şi programe, activităţi extracurriculare, oferta educaţională corelată cu cerinţele actuale ale societăţii, curriculumul la decizia şcolii. În partea a doua, a avut loc o activitate demonstrativă de tip debate, susţinută de două echipe de elevi ale colegiului, sub coordonarea profesorului Livia Petrune. Moțiunea dezbătută a fost Predarea integrată a științelor versus predarea științelor ca discipline separate.

Cercul pedagogic, la care au participat aproximativ cincizeci de directori, s-a concentrat în special pe metoda proiectelor din perspectiva abordării conceptelor integrate și multidimensionale în educația de nivel liceal (activitate demonstrativă), setul de proiecte, programe şi instrumente pentru stimularea, monitorizarea și aprecierea pregătirii pentru școală şi viaţă (abordare teoretică), și diseminarea exemplelor de bună practică din cadrul proiectelor educaționale naţionale şi internaţionale desfăşurate de elevii şi cadrele didactice de la această unitate de învăţământ. Au fost prezentate rezultate ale proiectelor europene: ERASMUS + (proiect de parteneriat strategic între școli „Au fil de nos cours d’eau”), COMENIUS (REȚEA SEEP - PLATFORMA EUROPEANĂ DE EDUCAȚIE PENTRU ŞTIINŢĂ), ERASMUS + (VISConti).

Concluzionând activitatea metodică desfăşurată, inspectorul şcolar general a precizat: „Astăzi, s-a desfăşurat o activitate metodică a directorilor, o activitate de succes, care a avut ca obiectiv prezentarea modalităţilor de promovare a imaginii şcolii şi oferirea unor exemple de bună practică din învăţământul botoşănean. Din materialele şi activităţile demonstrative realizate s-a remarcat implicarea cu seriozitate a elevilor, a cadrelor didactice şi a directorilor în crearea unui demers managerial şi a unui învăţământ de calitate, ceea ce dovedeşte din nou valoarea dascălilor care îndrumă pașii elevilor spre educație. Sunt exemple ale unei vocaţii împlinite”.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Inginerii la mare căutare în această săptămână la Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.