Centrul de Tineret la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani

Centrul de Tineret la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani

Centrul de Tineret Botoșani este un proiect al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani ce se încadrează în Programul Național de Centre de Tineret –P1 al Ministerului Tineretului și Sportului ce are ca scop dezvoltarea și diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineret (14-35 ani).

Anul acesta proiectele Centrului de Tineret cuprind activități de consultanţă şi consiliere în proiectele “Paşaport pentru viitor”, “Cariera- în pas cu viitorul”, “Cum pot obţine finanţări nerambursabile?”, “Start up "Tânăr antreprenor", informare în cadrul proiectelor „4TIN(E)”, “INFO-CENTER” și educație nonformală în “Foto club”, “Braţ robot humanoid”, “Creativ IT”. Tot la Centrul de Tineret continuă distribuirea gratuită a Cardurilor EURO<26.

“Paşaport pentru viitor” - creşterea şanselor tinerilor de a alege un traseu educaţional  în acord cu aptitudinile şi pregătirea lor.

Consilierea în carieră va fi realizată prin aplicarea testului InterOPTIONS, care compară profilul de interese al tânărului cu ocupaţiile din COR în scopul de a găsi acele ocupaţii care se potrivesc cel mai bine profilului persoanei care realizează testul. Vor fi aplicate şi teste pe suport hârtie, analizate rezultatele, prezentate ofertele educaţionale, meseriile căutate pe piaţa forţei de muncă, profilele ocupaţionale funcţie de interesul fiecărui participant.

“Cariera- în pas cu viitorul” - creşterea şanselor tinerilor de a parcurge un traseu educaţional şi de a alege o meserie în acord cu aptitudinile şi potenţialul lor. “Cum pot obţine finanţări nerambursabile?”- creşterea nivelului de cunoştiinţe al tinerilor în domeniul finanţărilor nerambursabile.

Funcţie de solicitările tinerilor, la Centrul de Tineret se va acorda consultanţă practică în identificării surselor de finanţare nerambursabile, a conceperii unui proiect, a redactării unui fomular de finanţare şi a realizării activităţilor manageriale necesare atingerii obiectivelor propuse în cadrul proiectelor în vederea implementării cu succes a acestora. De asemenea se va acorda consultanţă în vederea pregătirii documentelor însoţitoare ale unui formular de finanţare şi sprijin în imprimarea şi multiplicarea documentelor

“Start up "Tânăr antreprenor" - creşterea potenţialului antreprenorial al tinerilor în vederea generării creşterii numărului de afaceri în care sunt implicaţi tinerii. Proiectul îşi propune să vină în mod concret în sprijinul tinerilor prin îmbinarea activităţii de consultanţă cu cea de sprijinire financiară a celor mai buni 3 tineri cu o sumă care să recompenseze cele mai bune planuri de afaceri dar să le şi permită înfiinţarea unei întreprinderi individuale.

“Foto club” - Tinerii vor participa la atelierele de lucru  tratând elemente de tehnica şi arta fotografică fiind coordonaţi de personal specializat din cadrul asociaţiei partenere. “Braţ robot humanoid” - stimularea creativităţii tinerilor, dezvoltarea abilităţilor tehnice, atragerea tinerilor spre studiu, inovare și spre noile tehnologii.

Atelierul este destinat tinerilor pasionaţi de robotică şi cu aptitudini tehnice, tinerii efectuând proiectarea şi realizarea propriu-zisă a braţului, partea de preluare a comenzilor corpului uman și transmiterea către braţ.

“Creativ IT” - Educarea și motivarea tinerilor cu aptitudini în domeniul informatic  în vederea realizării unor produse cu ajutorul calculatorului, dezvoltarea spiritului inventiv şi creator...

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Zilele Eminescu 2021 s-au încheiat la Muzeul Județean Botoșani - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.