Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului începe astăzi. Centre de examen la Botoșani și Dorohoi

Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului începe astăzi. Centre de examen la Botoșani și Dorohoi

Sesiunea august - septembrie a bacalaureatului începe luni, la examen fiind înscriși aproximativ 800 de candidați.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit centrele de examen pentru Bacalaureatul de toamnă. Cei 794 de candidaţi vor susţine probele Colegiul Naţional „AT Laurian” şi la Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ, Ciprian Manolache, lucrările vor fi corectate într-un centru de evaluare.  

Luni și marți sunt programate probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B.

Examenul continuă marți și miercuri cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, iar pe 20—21 august este evaluarea competențelor digitale — proba D.

Probele scrise încep pe 24 august cu proba la limba și literatura română — proba E a). Pe 25 august este proba scrisă de limbă și literatură maternă — proba E b).

Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului — proba E c) pe 26 august și cu proba la alegere a profilului și specializării — proba E d) pe 28 august.

Candidații vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12,00, și vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12,00 și 16,00.

Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 1 și 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.

La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani