Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce vor învăța elevii de clasa a 5-a la sport? Manualul de sport este online. Descarcă-l de aici

Ce vor învăța elevii de clasa a 5-a la sport? Manualul de sport este online. Descarcă-l de aici

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Manualul de sport pentru clasa a V-a le va explica elevilor cum se stă în coloană, cum să execute o răsucire pe loc sau care sunt părţile corpului şi cum să stea corect în bancă. De asemenea, copiii vor învăţa la ce comenzi date de profesor trebuie să răspundă, dar şi care sunt punctele cardinale.

Îndelung dezbătut, manualul de Educaţie Fizică şi Sport a ajuns în cele mai multe şcoli din ţară, în trei variante alternative, ceea ce înseamnă că trei edituri au câştigat licitaţia pentru tipărirea lui. Încărcat cu imagini şi viu colorat, manualul îşi propune să îi înveţe pe elevi lucruri elementare, pe care,oricum, orice profesor le predă la ora de educaţie fizică şi sport.

În deschiderea manualului, există o scurtă descrie a acestuia şi a disciplinei educaţie fizică şi sport.
„Începând cu acest an şcolar, te invităm să descoperi educaţia fizică şi prin intermediul manualului. Vei găsi informaţii despre exerciţii fizice şi despre sport, pe care să le foloseşti în lecţii, dar şi în activităţile fizice din timpul liber. Cu ajutorul manualului îţi vei însuşi numeroase cunoştinţe care te vor ajuta să înţelegi ce reprezintă stilul de viaţă sănătos, ce înseamnă o postură corporală corectă şi ce exerciţii poţi efectua pentru a avea un corp armonios dezvoltat. Parcurgând acest manual, vei învăţa despre calităţile motrice, dar şi despre deprinderile motrice pe care le utilizezi în viaţa de zi cu zi", reiese din descrierea manualului făcută de către editura manualului.

Manualul este împărţit în cinci capitole:
1) Activităţile de educaţie fizică-Activităţi de Sănătate,
2) Să exersăm împreună!
3) Corpul uman şi mişcarea,
4) Armonie corporală,
5) Discipline sportive. Iar la sfârşitul manualului, există şi o evaluare finală cu cerinţe şi întrebări pe care elevul trebuie să le rezolve în scris, pe caiet.

Manualul de educaţie fizică şi sport va ajunge pentru prima dată pe băncile şcolilor din România, la deputul anului şcolar pe 11 septembrie, în timp ce manualele importante ca limba româna sau matematica vor ajunge cu o întârziere de cel puţin două luni de zile.

Din cele 25 de discipline cuprinse de planul-cadru pentru clasa a V-a, doar şapte au primit aprobare, printre care şi educaţie fizică şi sport, restul de 18 fiind contestate, în urma licitaţie, de către edituri.

Potrivit ministerului Educaţiei, manualele de educaţie fizică şi sport au costat aproximativ 1,5 milioane de lei.

MANUALUL ONLINE ESTE DISPONIBIL AICI

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani