ANUNȚ de ultimă oră pentru elevi despre Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

ANUNȚ de ultimă oră pentru elevi despre Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

Elevii care nu pot participa, din cauze medicale, la toate probele de la Evaluare Națională 2020 și Bacalaureat nu vor fi obligați să le repete, în cadrul sesiunii speciale, pe cele pe care le-au susținut deja. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune vor recunoaște eventualele probe pe care aceștia au apucat să le dea inițial, a anunțat, duminică seară, ministrul Educației, Monica Anisie.

„La etapa specială organizată fie pentru Evaluare, fie pentru Bacalaureat, probele se recunosc dacă elevul a participat la una dintre ele. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, duminică seară, la un post TV. 

„Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (...) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. (...) Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară", a explicat Anisie.

„Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate”, a asigurat ministrul educației.

Pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

De asemenea, în centrele speciale care sunt pentru înscrierea elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, aceste înscrieri se vor face online, și nu în ședință publică.

Reamintim calendarele Evaluării Naționale 2020 și Bacalaureatului 2020

Calendarul Evaluării Naţionale 2020:
2 - 5 iunie - înscrierea elevilor
15 iunie - probă scrisă: Limba şi literatura română
17 iunie - probă scrisă: Matematică
18 iunie - probă scrisă: Limba şi literatura maternă
22 iunie - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
22 iunie (orele 16:00 - 19:00) - Depunerea contestaţiilor
23 iunie (orele 8:00 - 12:00) - Depunerea contestaţiilor
23-26 iunie - Soluţionarea contestaţiilor
27 iunie - Afişarea rezultatelor finale la Evaluare Națională 2012 după soluţionarea contestaţiilor

Înscrierea se realizeaza de către unităţile de învăţământ, automat, fără a mai fi necesară completarea vreunei cereri de către părinţi.

Din programa pentru examen a fost eliminată materia din semestrul al II-lea.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

În premieră, în 2020, din cauza coronavirusului, are loc o a doua sesiune de Evaluare Națională, pentru elevii cu probleme de sănătate sau pentru cei aflați în carantină alături de familie.

Calendarul celei de-a doua sesiuni a Evaluării Naționale 2020:
29 iunie - prima probă, la Limba și Literatura Română
30 iunie - proba la Matematică
1 iulie - proba la Limba maternă.

Calendarul Bacalaureatului 2020:
3 - 10 iunie - înscrierea candidaților
11 - 17 iunie - echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
22 iunie - limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie - limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie - proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
30 iunie - afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
30 iunie - depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie - depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 - 4 iulie - rezolvarea contestațiilor
5 iulie - afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2020

Stirea anterioara

Începând de astăzi TAROM introduce un zbor Bucureşti – Londra şi retur. Află condiţiile impuse pasagerilor

Stirea Urmatoare

Statul vrea banii românilor! Ordin ANAF pentru 2024: CASS obligatorie chiar și pentru cei care nu au venituri

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.