Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Angajaţii din învăţământ vor primi vouchere de vacanţă

Angajaţii din învăţământ vor primi vouchere de vacanţă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Angajaţii din învăţământ vor primi vouchere de vacanţă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță, prin intermediul unui comunicat, că în urma demersurilor făcute de federațiile reprezentative din învățământ, miercuri, 21 martie, în cadrul unei comisii tehnice din Ministerul Educației Naționale (MEN) au fost purtate discuții privind acordarea voucherelor de vacanță și au fost aduse modificări ordinului privind acordarea acestor tichete valorice.

În perioada imediat următoare va fi aprobat, în cadrul unei comisii de dialog social, Ordinul privind aprobarea normelor metodologice de acordare a voucherelor de vacanță.

Astfel, angajații din sistemul învățământ vor primi, începând cu luna aprilie a.c., tichete valorice de 50 și 100 lei.

Acestea vor fi achiziționate de conducerea unităților de învățământ, împreună cu sindicatele, fiind acordate proporțional cu perioada lucrată, respectiv timpul de muncă, se mai precizează în comunicat.

Valoarea maximă a tichetelor de care beneficiază un angajat este de 1.450 lei, suma fiind impozabilă.

Voucherele pot fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018 și sunt valabile un an, de la data emiterii acestora.

Așadar, voucherele de vacanță vor fi introduse anul acesta. Acestea pot fi consumate numai pe teritoriul țării și pe pachete din turismul intern, a anunțat - recent – ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferință de presă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani