Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Adoptă un copac” la Școala Generală nr. 8 „Elena Rareș” din Botoșani - FOTO

„Adoptă un copac” la Școala Generală nr. 8 „Elena Rareș” din Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

O acțiune inedită a fost organizată, astăzi (marți, 134 martie), la Școala Generală nr. 8 „Elena Rareș” din Botoșani.

Aflat la ediția I, concursul „Adoptă un copac” a reunit elevi de la mai multe clase, coordonați de profesoarele Loredana Șuster, Cristina Hârtie și Elena Cordun, fiecare clasă împodobind propriul copac din curtea școlii cu... mărțișoare. Elevilor și profesorilor li s-a alăturat, cu mult spirit civic și patriotic un grup de părinți și bunici.

Prin acțiunea „Adoptă un copac” profesorii își propun educarea copiilor în spirit eco și artistic. De asemenea, arborând în copaci insemne tricolore și figurine prinse în horă, țin să marcheze, într-un mod original, 100 de ani de la Marea Unire. Activitatea s-a bucurat de entuziasmul copiilor participanți care au sfidat ploaia și vremea rece, împodobindu-și, cum s-au priceput mai bine, copacii adoptați. Curtea școlii a devenit astfel foarte veselă datorită culorilor și a figurinelor realizate de elevi, așezate pe crengile copacilor.

Totodată, elevii și profesorii organizatori au primit vizita reprezentanților Europe Direct Botoșani care au lansat provocări și întrebări despre țările din Europa. S-a explicat, pe înțelesul copiilor, că Marea Unire a avut loc într-un amplu context european. Copiii, sub îndrumarea profesorilor, au colindat imaginar pe continentul european. Câteva buchete de cuvinte-cheie care definesc Europa, așa cum o văd elevii de la Școala 8, au fost alcătuite pe culoarul școlii iar mini-expoziția a atras imediat colegii de școală. Participanții au primit, din partea Centrului Europe Direct, hărți turistice ale Europei și publicații. Activitatea a fost inclusă în proiectul Centrului Europe Direct Botoșani intitulat „Idei de porumbei”.

Concursul „Adoptă un copac” este destinat elevilor din clasele primare și gimnaziale și se desfășoară în două etape. Prima a avut loc în luna martie și a avut, ca prioritate, mărțișoarele, iar a doua, va fi în apropierea Paștelui, când elevii vor împodobi copacii cu obiecte-simbol ale sărbătorii realizate din materiale reciclabile.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani