Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
A zecea ediţie a concursului francofon „La Fourmi” la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani - FOTO

A zecea ediţie a concursului francofon „La Fourmi” la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Cea de-a zecea ediţie a Concursului de civilizaţie francofonă „La Fourmi” şi-a desemnat câştigătorii marţi, 13.06.2017, în Sala Multimedia a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani.

70 de elevi au fost recompensaţi cu premii în bani cu o valoare totală de 4660 lei, oferiţi de Dl. André Fleurance, reprezentant al Asociaţiei franceze S.A. 5F Chenove France.

„La Fourmi” este revista în limba franceză a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi a fost iniţiată de profesorii de franceză ai liceului prin parteneriatul cu Asociaţia umanitară franceză ASERB (Association du soutien des élèves roumains de Botoşani), al cărei preşedinte este Dl. Jean Paul Noury.

Concursul de cultură și civilizaţie francofonă promovat de revistă se realizează on line, printr-un program iniţiat de informaticianul şcolii, profesorul Robert Acatincăi şi se adresează elevilor şcolii, în funcţie de vârsta lor.

Revista „La Fourmi”, a obţinut anul acesta locul II la concursul de reviste şcolare la nivelul judeţului. Revista a fost concepută de echipa de redacţie, formată din elevii Georgiana Condurachi (clasa a XI-a), Cosmin Sandu (clasa a X-a) şi colaboratorii Cosmina Mighiu, Mihaela Gălean, Cristian Doroftei, Alice Colescu, Alexandra Ciubotaru.

La festivitate au fost prezenţi directorii liceului – Cristina Chiriac şi Ştefan Olteanu – şi profesorii coordonatori ai revistei: Daniela Pintilei, Elena Gutter, Ingrid Cucu, Nicoleta Chiponcă şi Oana Ilincariu.
Concursul „La Fourmi” şi activităţile francofone prezentate în paginile revistei se înscriu în lista evenimentelor multiculturale şi a promovării plurilingvismului la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani.





ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani