Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
15 ianuarie sărbătorit și la Școala Nr. 2 Miorcani - FOTO

15 ianuarie sărbătorit și la Școala Nr. 2 Miorcani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ziua de 15 ianuarie 2016 marcheaza implinirea a 166 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. Acest eveniment a fost sarbatorit si la Scoala Nr. 2 Miorcani, unde, in cadrul proiectului educational „Caravana prieteniei", elevii si cadrele didactice de la scolile Miorcani si „Dimitrie Brandza" Viisoara s-au reunit intr-o prima intalnire din cadrul acestei colaborari.

Doamna profesoara de limba romana de la Scoala Nr. 2 Miorcani este coordonatorul proiectului „Caravana prieteniei" si face echipa alaturi de colegele sale: prof. de istorie, Ceica Cristina Luminita si dir. Luchian Mirela de la Scoala Miorcani si cadrele didactice de la Viisoara: prof. de limba franceza Baesu Dana, prof. de istorie - geografie Baesu Andreea, prof. de limba romana Epure Violeta si dir. Oprea Lidiia de la Scoala Viisoara.

Prima intalnire din cadrul acestei colaborari a avut loc la Caminul Cultural Miorcani, unde, intr-un cadru festiv, elevii clasei a VII - a Miorcani si elevii clasei a VI - a Viisoara au sarbatorit printr-o activitate comuna cei 166 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Publicul a fost numeros si a fost  format din elevi, cadre didactice, parinti si bunici. Din partea comunitatii locale ne-am bucurat de prezenta consilierului local Plesca Constantin si a preotului satului Miorcani Hrusca Remus.

Depasind emotiile, doamnele profesoare si elevii au prezentat un frumos program compus din poezii si cantece din vasta si frumoasa opera a lui Eminescu. De asemenea, au fost expuse fragmente din viata si activitatea lui Mihai Eminescu intr-o prezentare power point. Elevii au realizat portrete ale marelui poet, proiecte si pliante.

Cateva din momentele acestei activitati au fost surprinse in fotografii.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani