Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Viața pe Marte, simulată într-o peșteră. Cât costă experimentul pentru turiști

Viața pe Marte, simulată într-o peșteră. Cât costă experimentul pentru turiști

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului cum ar fi viața pe Marte. Acum, cei care doresc să afle răspunsul la această întrebare au ocazia să o și experimenteze. Se întâmplă într-un centru care imită mediul ostil de pe Planeta Roșie, într-o peșteră din nordul Spaniei.

O peșteră de 1,5 kilometri și 60 de metri înălțime din regiunea spaniolă Cantabria a fost transformată într-o colonie umană, similară celor care ar fi necesare pentru viața pe Marte. Condiţiile sunt asemănătoare celor de pe Planeta Roşie: fără vegetaţie, fără contact cu lumea exterioară. Totul pentru ca turiștii să afle cum este să călătoreşti şi să trăieşti pe Marte. „Sincer, a fost o aventură. Ceva cu totul diferit de ceea ce găsești în viața de zi cu zi. O experiență care te scoate de tot din zona ta de confort. Este o altă lume. Trebuie să te adaptezi, să-ți schimbi mentalitatea. Și tot ceea ce este obișnuit trebuie să înveți să-l faci diferit față de cum îl făceai pe Pământ. Este cu adevărat o altă lume”, spune un turist care a experimentat viața în peștera „marțiană”.

Participanții trebuie să urmeze cursuri online timp de aproape o lună și trei zile de antrenamente intensive înainte de a lua parte la programul care durează patru zile.

„Am stat în peșteră, am avut parte de momente minunate în fiecare zi când ne-am plimbat cu EVA, adică activități extravehiculare, când am ieșit din locul unde dormeam și mergeam prin peștera care arăta exact ca Marte”, a povestit o turistă.

Cel mult 10 persoane pot lua parte la o misiune, pentru care fiecare plăteşte 6.000 de euro. Sursa: digi24.ro.

Etichete: , , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani