Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ungaria, stare de urgență. Îşi ÎNCHIDE frontierele

Ungaria, stare de urgență. Îşi ÎNCHIDE frontierele

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Ungaria a decis miercuri să interzică accesul în țară persoanelor venite din țările cele mai afectate, cu excepția cetățenilor unguri. Aceștia vor fi nevoiți să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu.

Măsura închiderii graniţelor pentru călătorii veniţi din Italia, China, Coreea de Sud și Iran va intra în vigoare imediat, a precizat la o conferinţă de presă Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit agerpres.ro

Se vor reintroduce controalele
Pentru aplicarea acestei măsuri se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia. De asemenea, toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din cele patru ţări menţionate vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.

Interzicerea evenimentelor
Alte măsuri luate de guvernul ungar pentru a preveni răspândirea coronavirusului includ interzicerea evenimentelor cu mai multe de 100 de persoane în spaţii închise şi cu mai mult de 500 de persoane în spaţii deschise. Şcolile rămân deocamdată deschise.

Restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine, a mai precizat oficialul ungar, adăugând că guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni decât săptămâni.

Până în prezent 13 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în Ungaria.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani