Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un bloc de opt etaje s-a prăbușit în Istanbul. Bilanțul victimelor!

Un bloc de opt etaje s-a prăbușit în Istanbul. Bilanțul victimelor!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 15 s-ar afla sub dărâmături după prăbuşirea unui bloc de locuinţe cu opt etaje în cartierul Kartal din Istanbul.

Nu se cunoaşte deocamdată cauza prăbuşirii clădirii din cartierul situat în partea asiatică a oraşului Istanbul. Autorităţile au demarat o anchetă în acest caz, relatează Agerpres.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a declarat presei la locul tragediei că 43 de persoane erau înregistrate în 14 apartamente la adresa respectivă, că cele trei etaje superioare ale clădirii au fost construite ilegal şi la parterul clădirii se afla un atelier textil care funcţiona fără autorizaţie. La rândul său, administratorul cartierului, Zeki Dag, a declarat la CNN Turk că 15 locatari ai blocului s-ar afla sub dărâmături. El a precizat că atelierul era gol în momentul prăbuşirii clădirii.

Canalul turc de televiziune NTV a anunţat anterior că cel puţin o persoană a murit şi alte patru se află sub dărâmături. Şeful Autorităţii turce pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi dezastre (AFAD) a declarat că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare, precizând că dacă va fi necesar va fi adus personal din provinciile vecine.

Agenţia de presă Anadolu, care citează Municipalitatea din Istanbul, a relatat că o echipă de 86 de salvatori şi 26 de maşini de pompieri se află la locul tragediei. Preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdohgan, l-a trimis la faţa locul pe ministrul mediului, precizează Anadolu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani