Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Povestea incredibilă a româncei răpite de coreeni şi căsătorită forţat cu un soldat american

Povestea incredibilă a româncei răpite de coreeni şi căsătorită forţat cu un soldat american

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Doina Bumbea este numele româncei a cărei poveste este demnă de un film. Femeia a fugit de comunişti în Italia, dar a fost răpită de coreeni şi căsătorită forţat cu un soldat american care a dezertat în Coreea de Nord acum 50 de ani.

În anul 2016, deceda la Phenian, Coreea de Nord, James Dresnok, un soldat american care a dezertat în Coreea de Nord acum 50 de ani.

Povestea lui Dresnok a început în anul 1962, atunci când a decis să treacă zona militarizată dintre cele două Corei.

Fuga lui Dresnok a fost mediatizată de puterea de la Phenian, el apărând în mai multe filme de propagandă. Dresnok a fost căsătorit de autorități cu românca Doina Bumbea. Aceasta era de profesie pictor, originară din Craiova și în anii 70 reușise să fugă în Italia. Doina a fost invitată la o expoziție de pictură în Japonia, în anul 1978.

Avionul cu care călătorea spre Japonia a făcut o escală la Phenian, moment în care, agenți secreți nord coreeni au răpit-o. Doina a fost căsătorită forțat cu Dresnok, cu care a avut doi fii. În anul 1981, Doina a născut primul copil, iar doi ani mai târziu, pe cel de al doilea. Doina nu a mai putut reveni în România, iar în anul 1997, a decedat.

Cei doi fii ai Doinei au apărut de curând la postul de televiziune nord coreean, unde au adus omagii liderului Kim Jong Il. Cei doi purtau uniforma armatei populare și au făcut declarații cu privire la faptul că Republica Nord Coreeană l-a primit cu brațele deschise pe tatăl lor.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani