Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Microbuz cu români, accident în Slovacia. Cel puțin cinci răniți

Microbuz cu români, accident în Slovacia. Cel puțin cinci răniți

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Cel puţin cinci persoane, toate cetățeni români, au fost rănite, vineri, după ce un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident în Slovacia.

Microbuzul, care dispunea de nouă locuri, a intrat într-o coliziune cu un camion, vineri dimineață, pe autostrada D2, în apropierea localității Malacka, anunță mediafax.ro. Cinci persoane au fost rănite în accident. Între ele și doi copii.

Potrivit Ambasadei României în Slovacia, un cetățean român a fost grav rănit și a transportat de urgență la o unitate medicală din Bratislava. Ceilalți pasageri au suferit leziuni superficiale, în prezent beneficiind de asistență medicală de specialitate.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: + 43 1 503 24 64, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al ambasadei: +421 902 411 268. Ambasada României la Bratislava monitorizează cu prioritate situația, este în contact permanent cu autoritățile locale și unitățile medicale unde se află internați cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, mai anunță MAE.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani