Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesaj din trecut. Scrisoare veche de 240 de ani, găsită într-o statuie spaniolă cu Iisus!

Mesaj din trecut. Scrisoare veche de 240 de ani, găsită într-o statuie spaniolă cu Iisus!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Restauratorii de artă din Spania au descoperit, recent, ceea ce pare a fi o capsulă de timp improvizată într-o statuie care-l portretizează cu Iisus Hristos răstignit. Mesajul din trecut a fost scris în secolul al XVIII-lea şi depus într-un loc mai neobişnuit: partea dorsală a statuii.

Chiar în timp ce ridica statuia pe masa de lucru, Gemma Ramírez, care a lucrat la îmbunătăţirea statuii, a observat împreună cu colega ei că ar avea ceva înauntru. Cele două colege au scos, aşadar, o secţiune sculptată în partea dorsală a statuii, unde au găsit vechiul document - o scrisoare în două pagini îngălbenite de timp, în care e descrisă viaţa din Spania de acum 240 de ani.

Autorul mesajului din trecut s-a dovedit a fi Joaquín Mingue, un capelan la Categrala Burgo de Osma, care a redactat scrisoarea în 1777.

Ce conţine scrisoarea din trecut? Minguez menţionează mai întâi că statuia a fost creată de Manuel Bal, un sculptor care ar fi realizat mai multe astfel de statui din lemn pentru bisericile din zonă, scrie adevarul.ro. În scrisoarea sa, el oferă o imagine despre activităţile economice şi culturale zilnice din regiune. Povesteşte despre recoltele îmbelşugate de grâu, secară, ovăz sau de depozitele pline cu vin şi tot de la el aflăm că jocurile de cărţi erau principalele modalităţi de divertisment în epocă. Se referă, de asemenea, şi la anumite boli, cum ar fi tifosul, care afectau locuitorii în acea perioadă. În afara vieţii satului, face şi o radiografie a climatului politic al Spaniei, cu menţiuni precise despre regele Carlos al III-lea şi despre Inchiziţia Spaniolă, care a durat între anii 1478 şi 1834.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani