Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Materialele plastice de unică folosință ar putea fi interzise de Comisia Europeană

Materialele plastice de unică folosință ar putea fi interzise de Comisia Europeană

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Materialele plastice de unică folosință ar putea fi interzise de Comisia Europeană, pentru a contribui la protejarea vieții marine. Proiectul trebuie, însă, aprobat de toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar și de Parlamentul European.

nițiatorii proiectului vor să interzică obiecte din plastic, inclusiv paiete, boboci de bumbac, tacâmuri, bastoane cu baloane şi agitatoare de băuturi, relatează BBC, citat de Mediafax.ro.

Totodată, până în 2025 aproape sticlele din plastic ar trebui colectate pentru reciclare, arată proiectul.

Interzicea materialelor plastice de unică folosință ar preveni deteriorarea mediului, Uniunea Europeană estimează că se vor evita 3,4 milioane de tone de emisii de carbon, care ar costa echivalentul a 22 de miliarde de euro, până în 2030.

„Deşeurile de plastic sunt, fără îndoială, o chestiune importantă, iar europenii trebuie să acţioneze împreună pentru a aborda această problemă. Vom interzice unele dintre aceste obiecte şi le vom înlocui cu alternative mai curate, astfel încât oamenii să poată utiliza în continuare produsele preferate”, a declarat prim-vicepreşedintele Uniunii Europene, Frans Timmermans, conform sursei citate.

Propunerile Comisiei Europene vizează paharele și tacâmurile de unică folosinţă, de la farfurii şi pahare de plastic, până la ambalaje pentru produsele alimentare, cum ar fi fast-food-ul.

Nu a fost stabilit încă un termen limită pentru interzicearea totală a articolelor de plastic de unică folosință.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani