Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Franţa a închis frontierele: Stare de urgenţă, a fost declanşat Planul Alpha

Franţa a închis frontierele: Stare de urgenţă, a fost declanşat Planul Alpha

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, iar Guvernul va organiza o şedinţă de urgenţă. Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, în urmă cu scurt timp, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris.

Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă. Hollande va face curând o declaraţie adresată naţiunii.

În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Autorităţile franceze par depăşite de situaţie.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani