Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Feribot italian, în flăcări. O româncă, pe lista pasagerilor navei, a fost salvată

Feribot italian, în flăcări. O româncă, pe lista pasagerilor navei, a fost salvată

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

O operaţiune de salvare era în curs în largul Greciei duminică dimineaţa, în pofida unor rafale de vânt violente, în vederea evacuării celor 478 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu, au anunţat autorităţile greceşti, relatează AFP.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reușit să o identifice pe mama româncei care s-a aflat la bordul feribotului "Norman Atlantic", la bordul căruia s-a produs un puternic incendiu, și aceasta a precizat că fiica ei i-a comunicat telefonic în cursul după-amiezii de duminică că a fost salvată de o navă aflată în apropiere, informează un comunicat al MAE.

16.04. Cristina Tudor, direcţia de comunicare MAE: Am primit informaţia în cursul zilei de duminică. Am făcut o cerere şi am obţinut lista de pasageri şi am obţinut confirmarea.

Misiunea diplomatică de la Atena a obţinut datele complete ale persoanei, iar acum se aşteaptă clarificări din partea departamentelor externe.

Asta încercăm şi noi să aflăm, dacă persoana de cetăţenie română se afla la bordul feribotului, cu ajutorul misiunilor noastre diplomatice de la Atena şi Italia".

UPDATE: Potrivit listei navei, publicate de un site grecesc, la bordul feribotului se află şi o româncă.

Cele mai recente informaţii susţin că flăcările ar putea să nu mai fie stăpânite, susţine ANSA, care mai spune că feriboltul e în derivă, înclinat, îndreptat către coasta albaneză.

La bordul feribotului s-ar putea afla un român. Informaţia a venit pe surse, informează Realitatea TV. MAE nu a infirmat şi nici nu a confirmat, ci a anunţat că va verifica

În jur de 170 de pasageri de la bordul feribotului au fost salvaţi, asta însemnând că peste 300 de oameni se află încă pe vasul în flăcări.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani