Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fenomen astronomic rar în noaptea de duminică spre luni: Super Lună şi eclipsă de Lună

Fenomen astronomic rar în noaptea de duminică spre luni: Super Lună şi eclipsă de Lună

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Un eveniment astronomic foarte rar va avea loc în noaptea de 27 septembrie spre 28 septembrie când se vor produce simultan două fenomene spectaculoase - Super Luna şi eclipsa de Lună.

Un eveniment astronomic similar s-a produs în urmă cu peste 30 de ani, iar următorul va avea peste aproape două decenii.

Fenomenul va fi vizibil aproape în toată lumea şi va începe în seara de 27 septembrie în America de Nord şi America de Sud, iar în dimineaţa de 28 septembrie va putea fi urmărit şi din Europa, Africa şi anumite regiuni din Asia Acentrală. Locuitorii din regiunea Asia Pacific nu vor putea să urmărească fenomenul.

Super Luna - sau Luna la perigeu - este un fenomen care apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obişnuite. Integral pe descopera.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani