Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Era un munte de om, energic și optimist. Acum poartă scutece și nu poate nici să articuleze

Era un munte de om, energic și optimist. Acum poartă scutece și nu poate nici să articuleze

Fost pușcaș marin, Carl Ayres era un munte de om, sportiv, cu o condiție fizică de excepție pentru care transpira aproape în fiecare zi. Anul trecut, de Revelion a dorit să fie cel mai fericit om de pe pământ și a tras pe nas niște prafuri într-un pub din Farnborough, Hampshire, Anglia. După numai câteva zile avea să se prăbușească la pământ. Și odată cu el toată liniștea și fericirea familiei sale.

Părinții au aflat cu stupoare la spital că, pe fondul consumului de droguri și al efortului fizic intens, fiul lor de doar 28 de ani suferise un devastator accident vascular. A stat mai multe zile în comă iar doctorii i-au avertizat că este foarte posibil ca tânărul să rămână complet paralizat. La un moment dat s-a pus chiar și problema deconectării aparatelor care îl țineau în viață, dar s-a renunțat pentru că au apărut primele semne de îmbunătățire ușoră a stării generale.

Mama bolnavului, Julie Ayres, în vârstă de 50 de ani, spune că s-a simțit zdrobită. „E pur și simplu devastator. Era atât de dinamic și plin de viață. Avea propria afacere și era deja pe picioarele lui. Acum are pamperși și e incapabil să articuleze. Sunt zile în care nu-mi vine să mă dau jos din pat și să iau aceeași viață nenorocită de la capăt. Dar întotdeauna mă ridic și încerc să-i insuflu optimism și curaj. Sincer, nu cred însă că va mai fi vreodată cum a fost”, a declarat Julie Ayres pentru Daily Mail.

Din fericire, sumbrul prognostic al medicilor nu s-a adeverit. Chiar dacă nu face mare lucru cu ele, Carl își poate totuși mișca mâinile și picioarele. De luni de zile este internat într-un centru de recuperare unde face fizioterapie. Progresează, dar mai are foarte mult de recuperat. În sfârșit, după atâta timp, se poate spăla, din nou, singur pe dinți. Deocamdată cam atât poate face singur. Sursa: evz.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani