Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Duster, în topul 10 al SUV-urilor vândute în Germania. A bătut BMW X3 sau Audi Q5

Duster, în topul 10 al SUV-urilor vândute în Germania. A bătut BMW X3 sau Audi Q5

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Dacia Duster, modelul care a adus anul trecut fabricii de la Mioveni vânzări de peste 3,5 miliarde de euro, a fost în 2018 unul dintre cele mai vândute SUV-uri din Germania, unde a depăşit inclusiv Nissan Qashqai, vedeta vânzărilor din Europa, în segment, în 2017.

Concret, anul trecut, 22.664 de Dacia Duster au fost înmatriculate de autorităţile din Germania, în creştere cu peste 40 la sută faţă de 2017.

În topul cumulat al SUV-urilor, Dacia Duster este pe locul 9, depăşind toate modelele Q de la Audi, inclusiv Q5, dar şi BMW X3 sau X2, dar şi toate SUV-urile lansate de Skoda. Nici modelul EcoSport de la Ford care este produs în România nu a putut face faţă “tăvălugului” Duster. Totuşi, experţii susţin că marea problemă a SUV-ului Dacia Duster este ponderea foarte mică a companiilor în rândul cumpărătorilor, cu un procent de 16% în 2018, comparativ cu o media în segment de aproximativ 60%. Dacă ar intra pe lista de cumpărături a companiilor Duster ar urca serios în acest top 10.

SUV-ul cel mai cumpărat de germani, potrivit datelor KBA, a fost Ford Kuga, arată profit.ro. De precizat şi faptul că o serie de modele concurente figurează în statisticile KBA ca maşini “off-road”, nu SUV-uri.

Celălalt model important al mărcii Dacia, Sandero, a încheiat 2018 cu rezultate chiar şi mai bune decât Duster, respectiv 25.109 unităţi înmatriculate în cele 12 luni.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani