Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Copil român de cinci ani, ucis într-un accident rutier la Paris. Şoferul criminal a fugit

Copil român de cinci ani, ucis într-un accident rutier la Paris. Şoferul criminal a fugit

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Un copil în vârstă de numai cinci ani a murit, ieri, 4 august, în Paris, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de un şofer al unei camionete. Criminalul şi pasagaerul vehiculului au fugit de la locul faptei.

Accidentul mortal a avut loc la ora locală 14.30 (15.30, ora României), în Arondismentul 11. Copilul a fost izbit de o camionetă şi a murit pe loc, sub ochii mamei şi mătuşii sale, scrie Mediafax.

Cele două femei au traversat primele o trecere de pietoni protejată, după care i-au făcut semn copilului să le urmeze. În timp ce traversa, copilul a fost izbit de o camionetă, a anunţat Prefectura de Poliţie din Paris.

Copilul a murit pe loc, în pofida eforturilor salvatorilor.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, şoferul şi pasagerul camionetei au fugit, pe jos, după ce au abandonat camioneta nu departe de locul accidentului. Camioneta nu era dată ca furată, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Primarul Parisului a transmis „sincere condoleanţe" familiei copilului

„Cei doi ocupanţi ai vehiculului au fugit după accident. Am încrede în serviciile de poliţie să-i reţină rapid, să-i identifice şi să-i audieze, pentru ca să fie stabilite cât mai rapid circumstanţele exacte ale acestei drame", a declarat Anne Hidalgo, citată într-un comunicat, în care a transmis condoleanţe familiei victimei.

Însă altă sursă din cadrul poliţiei subliniază că mai multe mărturii cu privire la accident sunt contradictorii, unii martori afirmând că furgoneta nu ar fi implicată în accident.

De asemenea, prefectura de poliţie a dezminţit că copilul fugea de o intervenţie a poliţiei vizând să disperseze vânzători stradali, aşa cum a scris presa. „Nu era nicio operaţiune de evacuare în curs", iar "copilul nu fugea, ci se deplasa către locul unde se aflau vânzătorii", a precizat serviciul de presă al prefecturii.

Ancheta a fost încredinţată Serviciului judiciar pentru accidente din cadrul prefecturii de poliţie.

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani