Aţi lucrat legal în Spania?

Aţi lucrat legal în Spania?

Dacă aţi fost angajat cu forme legale în Spania, aveţi dreptul la o rambursare de impozit. Pentru a beneficia de acest lucru, este nevoie să aveţi două documente oficiale: fişa fiscală anuală emisă de angajator la sfârşitul perioadei de angajare sau la finele anului, denumită „Certificado de retenciones e ingresos a cuenta del Impuesto sobre la Renta de las Personas Fisicas", precum şi o copie după numărul NIE - un cod fiscal individual pe care îl dobândeşte fiecare plătitor de impozite în Spania. Este extrem de important ca aceste documente să fie păstrate cu atenţie, pentru că posesia lor ­scurtează foarte mult timpul de restituire a banilor.

În condiţiile în care nu aveţi cele două documente oficiale, dar aveţi denumirea completă a angajatorului sau o copie a contractului de muncă, noi ne implicăm pentru a obţine de la angajator unul dintre cele două documente necesare. Având o experienţă de peste opt ani şi fiind un agent fiscal agreat în Spania, sunt şanse destul de mari să putem obţine aceste acte de la angajatori pentru clienţii nostri. Însă nu putem garanta acest lucru.

Mai mult, veţi mai avea de semnat nişte formulare-tip primite din partea noastră şi, dacă este cazul, puteţi adăuga şi dovezi privind plăţi făcute în Spania (cu chiria, de exemplu), pentru a vă califica la primirea unei sume mai mari. O persoană poate primi o sumă cu atât mai mare cu cât dovedeşte că are o familie şi că a avut cheltuieli deductibile în Spania.

Înainte să solicitaţi restituirea impozitului, trebuie să ştiţi că puteţi face acest lucru pentru ultimii trei ani fiscali încheiaţi. De exemplu, până la sfârşitul anului 2011 se mai pot ­recupera impozitele pe muncă prestate în 2008. Suma restituită depinde de cât de mare a fost venitul obţinut în Spania şi de ce tipuri de cheltuieli deductibile puteţi dovedi că aţi efectuat - cu transportul în scopul efectuării muncii, cu chiria, cu alocaţia copiilor etc. Totuşi, dacă aţi obţinut venituri totale în timpul anului fiscal de maximum 5.151 euro, aveţi şansa să primiţi înapoi toate impozitele pe venit reţinute.

De asemenea, returnarea impozitelor plătite în plus nu are nici o legătură cu perioada lucrată. Atât timp cât v-aţi plătit impozitele către statul spaniol, aveţi dreptul legal de a primi înapoi surplusul de impozit plătit. Însă momentul în care impozitele pot fi solicitate trebuie neapărat să fie după încheierea anului fiscal, adică după data de 31 decembrie a fiecărui an, dar cel târziu până la data de 30 iunie a anului următor. Aşadar, nu pot fi solicitate impozitele plătite în plus în timpul anului fiscal, ci doar la sfârşitul acestuia.

Mai mult, perioada minimă ce curge de la depunerea dosarului complet până la primirea banilor este de patru luni. În general, perioada uzuală de aşteptare a impozitului restituit din Spania este de 5-7 luni, dacă cererea de restituire a impozitului se face până la data de 30 iunie a fiecărui an pentru anul fiscal anterior. Dacă cererea a fost depusă după această dată, trebuie plătită o penalitate de 75-85 euro, iar perioada de restituire a banilor poate fi mai lungă. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul recuperaretaxe.romanialibera.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Un jandarm aflat în afara programului de lucru a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.