Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Anul trecut a pozat ca jihadist, acum e refugiat! Cine e in realitate bărbatul din imaginea care a devenit virală!

Anul trecut a pozat ca jihadist, acum e refugiat! Cine e in realitate bărbatul din imaginea care a devenit virală!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Posibilitatea ca printre miile de migranti ajunsi din Orientul Mijlociu sa se afle si jihadisti ingrijoreaza guvernele din UE, insa pana in prezent nu exista dovezi clare in acest sens sustine BBC.

In ultimele zile, temerile europenenilor au fost alimentate si de o fotografie raspandita cu repeziciune pe social media. In colajul care circula online apare fotografia unui sirian intr-un echipament militar, asemanator si celor purtate si de jihadisti, realizata in 2014, potrivit precizarilor. Acelasi barbat a fost fotografiat undeva la granita macedoneana in august 2015. „Anul trecut a pozat ca jihadist, acum e refugiat!” este mesajul care insoteste imaginea.

Cei de la BBC au lamurit misterul explicand ca cel din imagine este Laith Al Saleh, un lider al rebelilor sirieni din asa numita Armata Libera Siriana. Barbatul, care inainte de razboiul civil era zugrav, a marturisit luna trecuta intr-un interviu pentru AP, ca a luptat atat impotriva Statului Islamic, cat si a guvernului sirian. „70% din Aleppo este distrus… In Siria, Al Qaeda, Statul Islamic, Guvernul, toti imi doresc moartea, am luptat contra lor. Unii se tem, eu nu ma tem.” sursa: stirileprotv.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani