Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
A umilit giganţii tehnologiei cu invenţia sa. Fermierul de 60 de ani care a uimit lumea internetului!

A umilit giganţii tehnologiei cu invenţia sa. Fermierul de 60 de ani care a uimit lumea internetului!

Richard Guy, un fermier de 60 de ani, sătul de semnalul slab al internetului prin cablu din ferma sa, a hotărât să găsească o alternativă. Acesta a observat că internetul de pe telefonul său, conectat la o sursă wireless, are o viteză mai mare decât conexiunea prin cablu. Tot ceea ce mai avea nevoie era o modalitatea de a transfera internetul 4G în casa sa, conform dailymail.

Aşadar, bărbatul a construit un aparat compus dintr-ul stâlp pe care a instalat un adaptor 4G în interiorul unei cutii. Acesta a fost conectat în casa sa cu ajutorul unor cabluri şi a unor reţele wireless. Acum se bucură de acces nelimitat la internet şi de o super viteză.

„Este o problemă generală a oamenilor din mediul rural. M-am hotărât să rezolv problema pe cont propriu. Înainte aveam viteză de 1 Mbps (megabites pe secundă). Acum am 69 Mbps. Deci totul merge perfect. Casele din jur au un internet cu o viteză de aproximativ 25 Mbps “, a spus Guy.

Cei care se ocupau cu furnizarea internetului prin wireless au fost uimiţi şi nu credeau că e posibil să facă el aşa ceva. Însă fermierul a ştiut exact cum trebuie să procedeze, întrucât a lucrat în domeniul IT în anii '80.

A găsit locul în care era cel mai puternic semnal 4G şi a pus un adaptor într-o cutie impermeabilă, amplasată pe un stâlp. Adaptorul, care este alimentat de o baterie de 12V completat prin două panouri solare mici, convertește semnalul de internet într-o formă care îi permite să fie transmis prin cabluri de fibră optică relativ ieftine, în casa lui.

Astfel, energia este depozitată într-o baterie, ajutată de 2 panouri solare. Acestea sunt aşezate în partea de sus a stâlpului din lemn, iar sub ele se află adaptorul de 4 G. Internetul este transmis prin intermediul unor cabluri.

Bărbatul şi soţia sa chiar au pornit o campanie prin care britanicii din mediul rural sunt ajutaţi să se bucure de internet de mare viteză la ei în casă. Sursa: evz.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani