Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Senatorul PSD Doina Federovici: Școala din Oroftiana va fi reabilitată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Senatorul PSD Doina Federovici: Școala din Oroftiana va fi reabilitată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

În urmă cu două luni, din cauza neglijenței unor copii teribiliști, magazia de lemne și acoperișul școlii din Oroftiana, comuna Suharău, au fost distruse de flăcări. Aceasta este una din cele două școli din sat, și anume cea în care învață copiii din clasele I-IV.

Cu toate că au fost salvate o mare parte din bunurile aflate în incinta școlii, clădirea a fost afectată într-o proporție considerabilă.

Nedispunând de fonduri suficiente pentru aceste lucrări, primăria Suharău s-a confruntat cu o problemă destul de anevoioasă în refacerea școlii. În urma consultărilor, primarul Chelariu Marcel împreuna cu parlamentarii PSD de Botosani au găsit cele mai bune soluții pentru ca școala să poate fi dată cât mai repede în folosință.

„Împreună cu domnul primar Chelariu Marcel au fost întreprinse toate demersurile necesare pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ca acesta să susțină refacerea acestei școli în regim de urgență. La sfârșitul săptămânii trecute fondurile solicitate de primăria Suharău pentru demararea lucrărilor au fost aprobate prin ordin de ministru iar refacerea școlii afectate de incendiu va începe în cel mai scurt timp. Cele 2 miliarde de lei vechi pe care Ministerul Dezvoltării i-a alocat școlii din Oroftiana nu fac decât să ne convingă de susținerea pe care actuala guvernare o acordă educației” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani