Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei infracțiuni dintr-un foc. A condus beat și fără permis o mașină fără poliţă de asigurare valabilă

Trei infracțiuni dintr-un foc. A condus beat și fără permis o mașină fără poliţă de asigurare valabilă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii municipiului Dorohoi, luni 9 aprilie, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul Victoriei din localitate, au observat un conducător auto, care, la vederea echipajului de poliţie a oprit autoturismul pe partea dreaptă şi a coborât de la volan.

S-a procedat la legitimarea persoanei în cauză, ocazie cu care s-a constatat că nu posedă permis de conducere fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, acesta nu a putut prezenta o poliţă de asigurare valabilă.

Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 cu amendă în cuantum de 1.450 de lei pentru consum de alcool la volan, fiind luată şi măsura reţinerii certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare pentru neprezentarea unei poliţe de asigurare valabile.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul secţiei de poliţie rurală nr 7 Darabani au depistat pe raza comunei Suharău un bărbat de 27 de ani, din comuna Hudeşti, în timp ce se deplasa cu un autoturism.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani