Transalpina, preluată de CNADNR. Şoferii vor putea circula pe cea mai înaltă şosea din ţară fără teama ca vor fi amendaţi

Transalpina, preluată de CNADNR. Şoferii vor putea circula pe cea mai înaltă şosea din ţară fără teama ca vor fi amendaţi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a preluat în administrare şoseaua Transalpina, cea mai înaltă din ţară, după ce a câştigat procesul cu firma Romstrade, care s-a ocupat de modernizarea drumului.

Şoseaua va avea regim de drum în lucru, astfel încât şoferii nu mai riscă să fie amendaţi dacă vor circula pe Transalpina. Imediat după topirea zăpezii, drumarii vor realiza o serie de lucrări care să permită circulaţia autovehiculelor în condiţii de siguranţă.

Este o bucurie şi pentru noi şi pentru gorjeni şi pentru ardeleni şi pentru toţi care iubesc muntele şi frumuseţile acestei zone. Începem cu priorităţile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulaţie. Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aştepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape doi metri, Ion Tudor, director Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Se va circula cu anumite restricţii

Pe Transalpina se va circula cu anumikte restricţii. „DN 67C Novaci-Obârşia Lotrului va avea regim de drum în lucru şi se va circula cu anumite restricţii de trafic (viteză, tonaj etc.)“, se arată într-un comunicat al Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Până acum, cei care se aventurau pe Transalpina riscau să fie amendaţi pentru că drumul avea regim de şantier, şoseaua fiind în administrarea Romstrade.

Sprijin pentru proprietarii de pensiuni şi hoteluri

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri din zona Rânca, dar şi de pe traseul «Drumului Regelui», sunt bucuroşi de faptul că şoseaua va avea un alt regim, care va permite circulaţia în mod legal.

„Dacă CNADNR a câştigat procesul cu Romstrade ne bucurăm, pentru că se ştie al cui este“, spune Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca. Sursa: adevarul.ro

Stirea anterioara

Mihaela Rădulescu a pipăit un concurent la „Românii au Talent”

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.