Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Suporteri sancţionaţi, de jandarmi cu amenzi la meciurile de fotbal disputate de F.C. Botoşani

Suporteri sancţionaţi, de jandarmi cu amenzi la meciurile de fotbal disputate de F.C. Botoşani

Treizeci şi unu de suporteri botoşăneni au fost sancţionaţi contravenţional de către jandarmi în cursul anului 2015, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 5000 de lei, pentru încălcări ale legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .

Sancţiunile au fost aplicate pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice la meciurile disputate de F.C. Botoşani pe teren propriu.

Consumul de băuturi alcoolice a fost factorul principal care a determinat tulburarea ordinii şi liniştii publice la intrarea pe stadion sau în interiorul acestuia, precum şi refuzul de a permite forţelor de ordine să execute controlul corporal prevăzut de lege în momentul accesului în arena sportivă.

Unii dintre cei sancţionaţi cu amendă au primit şi interdicţia de a pătrunde pe stadioane la meciuri de fotbal pentru perioade cuprinse între şase şi douăsprezece luni, cinci botoşăneni fiind în perioada de valabilitate a interdicţiilor la meciul care se va desfăşura în seara zilei de vineri, 18 decembrie a.c., pe Stadionul municipal Botoşani.

Reamintim faptul că servirea consumatorilor cu băuturi alcoolice în localurile publice aflate în imediata apropiere a stadionului, precum şi consumul de băuturi alcoolice de către suporteri în aceste localuri pe timpul desfăşurării competiţiei sportive se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani