Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Şoferi sancţionaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri

Şoferi sancţionaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Neacordarea priorităţii de trecere de către conducătorii auto, pietonilor care au acest drept reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie grave (12 accidente în anul 2011). Din acest motiv, acţiunile preventive organizate de către poliţiştii rutieri cu privire la această categorie de participanţi la trafic continuă să reprezinte o prioritate.

În acest context, ieri, 21 februarie a.c., în municipiul Botoșani, poliţiştii rutieri au acționat îndeosebi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor sau a celor care staţionează neregulamentar în zona intersecţiilor şi a marcajelor pietonale.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, au fost aplicate 49 sancțiuni contravenţionale pentru abateri de la normele circulaţiei pe drumurile publice, 4 dintre conducătorii auto sancţionaţi fiind surprinşi în timp ce au încălcat regulile referitoare la acordarea priorităţii de trecere pietonilor. Acestora li s-a aplicat totodată sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile.

Alţi 3 conducători auto au fost depistaţi în timp ce s-au angajat în traversarea intersecţiilor pe culoarea roşie a semaforului. Acţiunile punctuale ale poliţiştilor rutieri vor continua în perioada următoare, scopul principal al acestora fiind acela de a preveni victimizarea prin accidente de circulaţie a tuturor categoriilor de participanţi la trafic.

Poliţiştii rutieri vă urează DRUM BUN şi vă reamintesc: VIAŢA ESTE NEPREŢUITĂ ! ACORDAŢI-I PRIORITATE!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani