Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Se plimbau fără griji pe drumurile publice cu ITP- ul expirat

Se plimbau fără griji pe drumurile publice cu ITP- ul expirat

Doi bărbaţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră conducând pe drumurile publice autovehicule, înmatriculate în Republica Moldova, care nu aveau drept de circulaţie în România.

S-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, în data de 12 noiembrie 2015 în jurul orei 22.30 pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova Liviu M., în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota Corolla, înmatriculat în R.Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că asigurarea auto tip carte verde eliberată pentru autoturism este expirată din data de 03.11.2015.

Aproximativ o oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Lilian P., în vârstă de 34 de ani, care conducea un autoturism marca Chevrolet Aveo, înmatriculat în R.Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că inspecţia tehnică periodică a autoturismului este expirată din data de 28.10.2015.

Cu privire la cele constatate, cei doi conducători auto au declarat că au omis să verifice termenul de valabilitate a documentelor în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani