Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Razie în cluburi de noapte! Patroni de baruri și cluburi din Botoșani, cercetați pentru evaziune fiscală

Razie în cluburi de noapte! Patroni de baruri și cluburi din Botoșani, cercetați pentru evaziune fiscală

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Trei cluburi de noapte au fost controlate în noaptea de vineri spre sâmbătă, de echipe mixte formate din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi investigaţii criminale, însoţiţi de inspectori fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean, s-a constatat că toţi cei trei operatori economici se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile ca urmare a încălcării prevederilor Codului fiscal şi Normelor de aplicare a acestuia referitoare la organizarea şi conducerea evidenţei contabile corespunzătoare acestui tip de activităţi.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”, prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin.1, lit. „a şi b” din Legea nr. 241/2005 modificată iar prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează să fie cuantificat de organele fiscale.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani