Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Polițiștii botoșăneni continuă activităţile în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional

Polițiștii botoșăneni continuă activităţile în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Ieri, 18 iulie a.c., au continuat activităţile suplimentare, desfăşurate de poliţişti în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional.

Astfel, în urma acţiunilor punctuale desfăşurate pe linia prevenirii faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectării normelor legale de comerţ sau a legislaţiei rutiere, poliţiştii au constatat 21 de infrațiuni din care 10 economice, 2 de natură judiciară și 9 alte infracțiuni şi au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 190.365 lei.

Ieri, poliţiştii de ordine publică, rutieră, investigarea criminalităţii economice, dar şi din cadrul altor structuri au efectuat 207 controale (în pieţe, târguri, baruri, etc.) şi au verificat 121 de agenţi economici. De asemenea, s-a dispus confiscarea de mărfuri şi sume de bani în valoare de peste 10.000 lei. Acţiunile au un caracter suplimentar faţă de activităţile şi dispozitivele curente.

Exemplu:

În noaptea de 17/18.07.2015, echipe mixte formate din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi investigaţii criminale, însoţiţi de inspectori fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, au efectuat verificări la punctele de lucru a trei societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de natura barurilor şi cluburilor de noapte din mun. Botoşani, ocazie cu care s-a constatat că toţi cei trei operatori economici se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile ca urmare a încălcării prevederilor Codului fiscal şi Normelor de aplicare a acestuia referitoare la organizarea şi conducerea evidenţei contabile corespunzătoare acestui tip de activităţi.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”, prev. şi ped. de art. 9 alin.1, lit. „a şi b” din Legea nr. 241/2005 modificată iar prejudiciul cauzat bugetului general consolidat urmează să fie cuantificat de organele fiscale.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani