Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Razie a polițiștilor botoșăneni: Peste 400 de controale, marfă de contrabandă confiscată și amenzi de peste 90 mii lei

Razie a polițiștilor botoșăneni: Peste 400 de controale, marfă de contrabandă confiscată și amenzi de peste 90 mii lei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice din cadrul I.P.J. Botoşani au desfăşurat ieri, 08 decembrie 2015, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în sfera comerţului cu produse de sezon, contrafăcute, cât şi a evaziunii fiscale generate de acest fenomen.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul IPJ Botoşani, fiind angrenaţi 142 de poliţişti.

În total, poliţiştii au efectuat 413 controale, între care 150 la agenţi economici şi 263 la persoane fizice.

Au fost constatate 5 infracţiuni, din care una de evaziune fiscală (prejudiciul produs prin comiterea faptelor de evaziune fiind estimat la peste 17.000 lei) şi au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97.390 lei.                     

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării, mărfuri în valoare totală de 5.987 lei (legume, fructe, băuturi alcoolice, obiecte ornamentale, etc.).

Premergător Sărbătorilor de iarnă, în scopul asigurării unui climat de legalitate, prin combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi contrafacerii de mărfuri, astfel de acţiuni vor continua în întregul judeţ.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani