Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Patru cetățeni din Ripiceni au pescuit dosare penale

Patru cetățeni din Ripiceni au pescuit dosare penale

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au depistat si sanctiont patru cetateni din localitatea Ripiceni, care desfasurau activitati de pescuit comercial fara a detine autorizatie in acest sens si folosind unelte interzise de lege.

In ziua de 08 august a.c., intre orele 03:00 - 07:00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, au desfasurat, pe directia localitatii de frontiera Ripiceni, o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol pe raul Prut.

In jurul orei 06:00 au depistat doua persoane care desfasurau activitati de pescuit in raul Prut, dintr-o barca, folosind o plasa tip monofilament, cu lungimea de 30 metri, latime 3 metri si dimensiunea ochiului de 5/5 cm.

In urma cercetarilor specifice efectuate politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetatenii romani Liviu B. si Stelica S., in varsta de 28 respectiv 46 ani, ambii domiciliati in comuna Ripiceni. Cetatenilor in cauza li s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament in apele continentale si in apele maritime interioare.

In jurul orei 07:00, politistii de frontiera au mai despistat, in aceeasi zona, alti doi barbati care care desfasurau activitati de pescuit comercial in raul Prut, dintr-o ambarcatie, fara a detine licenta de pescuit comercial. Ca urmare a cercetarilor specifice efectuate politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetatenii romani Marius D. si Maricel C., in varsta de 20 respectiv 48 ani, ambii domiciliati in comuna Ripiceni.

Politistii de frontiera au intocmit celor doi barbati dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv sau de procesare.

In cele doua cazuri cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani