Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Fost polițist botoșănean obligat de magistrați să plătească despăgubiri de peste 76.000 lei. Vezi motivul!

Fost polițist botoșănean obligat de magistrați să plătească despăgubiri de peste 76.000 lei. Vezi motivul!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani pretinde de la un fost agent de poliție, Alin Adam de la postul de poliţie Mihălăşeni,suma de 76.000 lei, reprezentând plata daunelor după ce a ucis în bătaie un tânăr în timpul anchetei.

Poliţiştii din Ştefăneşti au ridicat în decembrie 2011 un tânăr din satul Păun (Mihălăşeni) bănuit de comiterea unui furt. Rămas să-l ancheteze, Alin Adam l-a lovit cu bastonul pentru a recunoaşte faptele, tânărul, Dragoş George Isac, decedând în urma loviturilor primite. Trimis în judecată şi condamnat în martie 2014 la şase ani de închisoare, Alin Adam a fost obligat să plătească despăgubiri morale faţă de familia victimei.

Suma de peste 76.000 lei reprezintă, potrivit deciziei magistraţilor, banii daţi de Poliţie rudelor celui ucis, conform sentinţei de condamnare. Astfel, 61.130 lei au fost plătiţi către cei doi copii minori ai victimei, 8.000 lei au reprezentat cheltuielile judiciare, iar 7.000 lei au fost daunele morale. Sentinţa a venit în urma unui proces deschis anul trecut de IJP, care a deschis o acţiune în regres faţă de fostul agent. Eliberat condiţionat după executarea a două treimi din pedeapsă, Alin Adam s-a stabilit acum la socrii săi, undeva lângă Ştefăneşti, el fiind destituit din poliţie.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani